CO JE PŘIROZENÁ STRAVA PRO PSA

CO JE PRO PSA PŘIROZENÁ STRAVA?

V přírodě by si ulovil třeba králíka. Lidé by se měli víc radit s vlastním rozumem a intuicí. Nenechat se ovlivňovat reklamou. Když se podíváte na inernet a najdete si např. informace o tom, kolik má takový domácí králík výtěžnost masa, jak říkají chovatelé, tak na králíkovi, chovaném pro maso, je 50 - 60% masa. U běžného divokého králíka to není víc jak 45%. Zbytek jsou vnitřnosti, kosti, šlachy, maličko tuku. Nejvykrmenější je divoký králík, jednou do roku, na konci podzimu. To jsou celkem alarmující údaje v dnešní době, kdy je mánie po granulích, s co největším množstvím masa, nejlépe 80% a víc. Tento trend se objevil po aféře s některými granulemi, které naopak neměli ani gram živočišné bílkoviny. Ujal se toho marketing výrobců industriálních krmiv a přehodili to do opačného extrému... Vysokým procentem bílkovin se zatěžují játra, ledviny i střeva. Už mám u svých klientů případy, kdy zaznamenávají, že po dvouměsíčním krmení těmito vysokoprocentními granulemi, jim začínají pejsci pít velké množství vody. Nadměrné pití vody je většinou známka selhávání ledvin... Krmiva Reico mají 69 - 74% masa.
Další co bychom si měli uvědomit o výživě psa: co je pro šelmy na jejich kořisti nejdůležitější? Když šelma uloví kořist, po čem jde první? Po vnitřnostech, protože tam má nejcenější zdroj vitamínů, probiotik a živých kultur, které, mimo jiné, podporují také imunitu a udržují zvířata ve vynikající kondici. Kompletní krmivo v konzervách Reico má 74% masa a vedlejších živočišných produktů v přirozené podobě a potravinářské kvalitě. Vedlejšími produkty živočišného původu jsou zde vnitřnosti, žádné výtažky nebo masokostní moučky... Jedná se pouze o srdce, játra, odřezky z masa, plíce, bachor, ledviny, hltany, vemena, čili žádné odpady ze zabíječek, ale čisté orgány plné přirozených vitamínů a minerálů. Stejné složky krmiva, jako používají rozumní lidé, kteří krmí syrovou či vařenou stravou, aby docíli co možná nejpřirozenější krmení, jako v přírodě.
Proto pokud nemůžete krmit syrovou či vařenou stravou, doporučuji kompromis od Reica. Pokud můžete krmit pouze konzervami, je to úplně nejlepší, protože tato strava je jako by jste vzali staženého králíka a zavařili ho do konzervy. Ale pokud máte větší psy, tak z ekonomických důvodů se dá udělat kompromis, půl na půl konzervy a tvarované sušené krmivo. Podíl mokré stravy vždy doporučuji, protože obsahuje fiziologický roztok, kvůli kterému psi krmení syrovou či vařenou stravou dobře prospívají. Je to zkrátka živá voda.

JANA INDRYCHOVÁ

Topolová 4
783 01 Olomouc
IČO 68182546
DIČ CZ6653252122

tel.: +420 777 225 517
Vytvořeno službou Webnode