DÁVKOVÁNÍ jednotlivých přípravků


Dávkování je různé pro zvířata podle jejich hmotnosti. Obecně malá zvířata mají rychlejší metabolismus, a tak snesou vyšší dávky na jednotku hmotnosti než zvířata velká. Podává se 1 kapka na každých 10 kg hmotnosti zvířete. U menších zvířat do 10 kg můžeme podávat 2 kapky. U velkých zvířat podáváme 6 kapek na každých 100 kg hmotnosti. Dávkování je uvedeno na popisu každého preparátu. Každý preparát se podává po dobu 3 týdnů, u drobných zvířat pod 2 kg hmotnosti postačí dvoutýdenní regenerace. Po tomto období následuje vždy 1 týden přestávka. V případě, že se po přestávce bude užívat jiný preparát, je vhodné přestávku prodloužit na dva týdny.
Důležité je, zda zvíře regenerační preparát v minulých 6 měsících již užívalo, nebo ne. Pokud se podává preparát poprvé, mohou se objevit bouřlivější reakce, a proto je vhodné podávat preparát jen jednou denně. Již druhé období tří týdnů regenerace toto riziko neobsahuje, a proto je možné maximální doporučené dávkování 3x denně. Specifikem regeneračních koncentrátů Energy (tedy preparátů v kapkách) je, že dávka nezávisí ani tak na počtu podávaných kapek, ale na tom, jak často jsou kapky podávány.
Drobná zvířata mají přes den několik spánkových cyklů, a to znamená, že jim můžeme podávat preparáty více než 3x denně. Pokud to chovatel zvládne, je možné podávat koncentrát třeba každé 2 hodiny. Většinou ale postačuje na krabičce uvedené dávkování 2x až 3x denně.
U velmi malých zvířat není nutné koncentráty ředit. Drobná zvířata mají mnohem aktivnější metabolismus. Takže například pro myšku nebo ptáka o hmotnosti 20 gramů můžeme podat 1 kapku koncentrátu naprosto bez obav i bez ředění.
Pokud si ale nejste jisti, zeptejte se raději odborného poradce.
Interakce s některými léčivy
Jakýkoli z regeneračních prostředků posiluje imunitní systém a z preparátů Energy je to zvláště Imunovet. Proto není vhodná regenerace těmito prostředky, pokud je zvíře léčeno imunosupresivy. Je-li zvíře léčeno hormonálními prostředky, snižuje se účinek regeneračních preparátů Energy asi na jednu polovinu. Naopak regenerační prostředky hormonální léčbu nijak negativně neovlivňují. Dosud nebyla zaznamenána žádná negativní interakce.
Cytovet má silné detoxikační účinky a při souběžném podávání klasických léčiv je může oslabit v účinku. V tomto případě je vhodné podávat léčiva, a až jednu hodinu poté Cytovet.
Reverzní reakce
Při regeneraci organismu zvířete v případě některých chronických problémů se mohou tyto problémy po počátečním zlepšení vrátit anebo dokonce prohloubit. Je to jen reakce organismu na návrat chronického problému k jeho akutním počátkům, pro kterou máme název reverzní reakce. Toto zhoršení přetrvává maximálně několik hodin (v případě kožních problémů i několik dní), ale většina zvířat tuto reverzní reakci nevykazuje. Jako prevence tohoto dočasného zhoršení zdravotního stavu se používá nízké a méně časté podávání preparátu. Riziko reverzní reakce je zakomponováno do poradenského programu Domácí poradce, takže se tím zmenšuje výskyt reverzní reakce prakticky na nulu. Reverzní reakce se není třeba bát, je to naopak pozitivní příznak hojivých procesů v organismu. Pokud tzv. reverzní reakce přetrvává více než dva dny (u kůže týden), pak se nejedná o reverzní reakci, ale o nevhodně vybraný regenerační prostředek. Je nutné udělat novou analýzu symptomů a vybrat jiný preparát. Od ukončení podávání předchozího preparátu, který negativní reakci vyvolal, je nutné udělat nejméně 3 dny přestávku.
V případě zvířat se setkáváme s reverzní reakcí nebo se zhoršením po nevhodně vybraném prostředku jen vzácně. U zvířat nejsou chronické problémy většinou tak hluboké jako u člověka.

JANA INDRYCHOVÁ

Topolová 4
783 01 Olomouc
IČO 68182546
DIČ CZ6653252122

tel.: +420 777 225 517
Vytvořeno službou Webnode